top of page
Runmarörun190721-082.jpg

Race info inför RUNmaröloppen

Det är vår ambition att RUNmarö ska vara ett familjärt, trevligt och professionellt anordnat lopp. Som ett led i det har vi samlat de flesta frågor vi fått de senaste åren nedan så du enkelt kan få svar på frågor. Hittar du inte vad du söker, skicka ett mail till oss via kontaktformuläret så svarar vi så fort vi kan.

 

Vi vill även belysa att organisationen bakom loppet består av en engagerad familj som gör detta på sin fritid för att vi tycker det är kul. Så några saker kommer inte funka som Stockholm marathon och viss info kanske man helt enkelt får reda på när man kommit ut till ön. Glöm inte att ta del av tävlingsreglerna för loppet som du kan läsa här. 

Arenan för dagen

Allt kring RUNmaröloppen sker vid Svängen som ligger ca 10 minuters promenad från Strysvik brygga. Svängen är Runmarös naturliga knutpunkt och umgängesplats som vi kommit att älska. Ni som kommer på besök kommer förstå varför. Fredrik, Madde och gänget har skapat en härlig oas för oss att mötas över en god bit mat, ett glas vin eller en glass en solig dag. Därför vill vi med vårt lilla stora arrangema bidra med så mycket vi kan till Svängen. Köp gärna lunch, en glass, något att dricka och stanna på middagen på Svängen under RUNmarö så blir alla glada. 

Anmälan öppnar 1/5

Anmälan och betalning sker i förväg via hemsidan och öppnar 1:a maj. Det finns 120 platser till Lunken och 150 platser till Halvmarathon att köpa online i förväg. Loppen brukar bli slutsålda långt i förväg och då släpper vi 30 extra platser / lopp kl 18.00 dagen innan loppdagen (lördagen). 

Vad kostar loppen?

Vår ambition är att loppen inte ska kosta mer än ett par glassar och vi är därför otroligt tacksamma för de sponsorer som ställer upp och hjälper oss. Mini-Lunken kostar som alltid bara 60kr. Lunken och Halvmarathon kostar mellan 85-115kr respektive 235-265kr beroende på när i tiden du anmäler dig. Vi skänker precis som tdigare 20% av överskottet till en god sak. 

Kan jag som företag sponsra loppet?

Självklart blir vi jätteglada om lokala företag vill sponsra loppet. Vi söker inte pengasponsring utan snarare något som förhöjer upplevelsen för deltagarna och skapar ett ännu härligare arrangemang. Det kan vara att sponsra medaljerna, prisbordet eller något annat som uppskattas av löpare. Hör bara av dig till nicholas.roman@challengize.com om du vill höra mer. 

Hur är banorna uppmärkta?

Banorna kommer vara utmärkta med fasta skyltar, s.k. enduropilar som vägvisare samt även 1km markeringar på Halvmarathon. Skyltarna för Lunken och Halvmarathon sitter upp året runt så kom gärna ut och provspring om ni vill. 

Vätska under loppen

Till Mini-Lunken och Lunken 5.7km finns inga av oss planerade vätskestationer annat är vid start och mål. Varje år hjälper alla härliga Runmaröbor oss med minst 8-19 pepp- och vätskestationer längs med Halvmarathonbanan. Vid Gatan är det fullt ös, vid Nore brukar det serveras saltgurka på enligt mig Sveriges vackraste vätskestation, i Söderby hejar barnen som aldrig förr och i Solberga kan man få både vatten, banan om man har tur. Tacka gärna öborna lite extra för deras engagemang, vi älskar det!

Nummerlappsutlämning dagen innan

Nummerlappsutdelning sker på lördagen mellan 18-20 på Svängen eller under själva dagen och då gärna så tidigt som möjligt. Ni som är på ön skulle vi verkligen uppskatta om ni kunde komma till Svängen kvällen innan och hämta ut så köerna blir så korta som möjligt dagen efter. En person kan hämta flera nummerlappar så skicka hellre en kompis än att vänta till på söndag. 

Nummerlappsutlämning samma dag

Under själva loppdagen hämtas nummerlappar ut vid Låttas Bageri som ligger ca 350m från Styrsviks brygga och 50m från Svängenn. Nummerlappar till Mini-Lunken hämtas ut vid Svängen. 

 

För att hämta ut en nummerlapp måste du vara anmäld, gäller även Mini-Lunken. Vi kan inte ta emot anmälningar på plats framme vid borden utan ni får lösa det innan ni kommer fram till bordet. Anmäl och betala gör du via hemsidan så länge det finns platser kvar, det går fint att göra i mobilen.

 

I ditt Race PM kommer startnummer stå och du kan även se det under Startlistan

Nummerlappen efter loppet

Precis som tidigare år vill vi be alla lämna in sin nummerlapp efter loppet så kan vi tvätta dem och använda igen, vilket både miljön och ekonomin kring loppet gynnas av. 

Efteranmälan och admin

I den mån vi hinner kommer vi hjälpa till med Admin som att byta namn, klass eller liknande. Detta görs vid vårt tält vid Svängen. Men hinner vi inte så får vi lösa sånt i efterhand. 

Race Meeting kl 12.40

Vi håller ett kortare race meeting vid Svängen kl 12.40 för att gå igenom banorna och lite annan viktig information. 

Informationen fortsätter nedan

svensk.JPG

Att ta sig till Runmarö

Runmarö ligger ett stenskast från Stavsnäs på Värmdö som är fastlandet. Du kommer behöva åka båt sista biten till Styrsvik vilket tar ca 5 minuter med Vaxholmsbolaget. Kommer du med egen båt har Runmarö Båtvarv en gästhamn, ca 2km promenad till Svängen. Prova att ring i förväg men får du inte tag på någon hittar du personal på plats som kan visa vilka bryggor som gäller. Hittar du ingen, lägg båten på en lämplig plats och ta det i efterhand. Vaxholmsbåtar passar evenemanget och vid stort intresse bokar vi in en extra taxibåt från Styrsvik - Stavsnäs efter sista turen på kvällen. Läs mer om hur du tar dig till Runmarö, boende mm här.

 

Boende på Runmarö
Det finns ett fåtal beondealternativ på ön. På Runmarös hemsida finns ett par länkar.

Mini-Lunken 11.00 - födda 2012 och senare samt Seniorer 65+

Vi startar Mini-Lunken så fort alla som kommit med båten hunnit fram och gjort sig redo. Ni som har mindre barn snälla se till så de står i de bakre leden och inte blir omkullsprungna. Det är helt ok för föräldrar att springa med sina barn under hela loppet men se till så att alla andra barn får plats och att ni inte är i vägen, det är deras lopp. Direkt vid målgång kommer alla få en medalj och vi håller prisutdelningen så fort sista löparen gått i mål. Precis som tidigare år är det glass man vinner som 1-3.a i pojk- och flickklassen. 

Lunken 5,7km samt Halvmarathon 13.00

Målet är att starta båda loppen samtidigt 13.00, men det kan bli något senare om inte alla hunnit få sina nummerlappar mm. Loppet har tidsgräns 3 timmar varefter vi börjar packa ihop för att hinna hem och göra oss fina till middagen. Prisutdelning kommer i år ske ca 15.30-16.00 vid målområdet. Pris till 1-3:a i herr- och damklassen i båda loppen samt en pokal till ettorna i loppen. 

Canicross löpare - fri start från 12:50

Då klassen är ny vill vi prova oss fram och erbjuder de som vill delta i Canicross en möjlighet att starta sitt lopp ca 10 minuter före massstarten. Allt för att hundarna inte ska bli för stressade och få en bra start på loppet. Vid målgång kommer vi vilja att ni anger er tid som vi då kan justera i resultatlistan.

Medalj efter loppet

Alla Mini-Lunkare får en medalj efter genomfört lopp. även Lunkare och Halvmarathon-löpare tack vare vår sponsor och granne från Solberga Gård, Staffan Tjulander med hans företag Consoli Consulting. Det tackar vi extra mycket för! 

 

Värdesaker under loppen

Det finns ingen inlämning av värdesaker under dagen. Dock går det så klart fint att lämna en väska på Svängen under tiden du springer men då under eget ansvar. 

 

Resultat direkt på Raceid.com

Ni kommer se era resultat direkt på hemsidan tack vare vår partner Race.se, så snälla, kom inte fram och fråga oss när vi är mitt uppe i att heja in och registrera alla målgångar. Gå till Runmaroloppen.se och klicka Resultat. Eftersom vi i år har lagt in klasser kan ni även se hur ni placerade i just er klass. 

Priser till vinnare

Självklart har vi priser till vinnare och de är alla kopplade till platsen vi är på. Mini-Lunkare vinner glass på Svängen. Lunkare och Halvmarathon vinnare får förrutom en pokal även presentkort på Svängen att nyttja direkt. 

Mat och fika under dagen

Granne med Svängen ligger Låttas Bageri som erbjuder fika, gott-gott och lite enklare smörgåsar. Runmarö Lanthandel ligger ca 5 minuters promenad från Svängen. Det kommer finnas en hälsosam löparlunch på Svängen. Handla gärna lite på alla dessa platser under dagen.

 

Säkerhet under loppen

Det finns ingen särskild säkerhets- eller sjukvårdspersonal ute på banan eller vid start och mål. Däremot finns HLR utbildade personal vid Svängen samt en hjärtstartare som vi får låna av Runmarö Brandförsvar. Skulle olyckan vara framme ute på banan ber vi er löpare hjälpa varrandra och självklart ringa 112 om det är allvarligt. 

 

Dusch eller bad efter loppen

Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda duschar efter loppet. Däremot finns det gott om badplatser nära Svängen. Vi tipsar om badplatsen Rio vid Uppeby som ligger här och Jerkers Udde som ligger här. Ca 1-1,5km promenad till båda.

Toaletter

Svängen är en liten bistro på en skärgårdsö och fasciliteterna är begränsade. Svängens reningsverk klarar inte av för mycket tryck under korta perioder. Vi kommer därför hyra in extra toaletter och hoppas att det minskar trycket. Vi ber dock så många som möjligt att nyttja naturen för sina lättare behov. Det kommer finnas ett uppmärkt område på ängen tvärs över vägen där framförallt alla killar ombeds kissa. Då sparar vi både på vatten och minskar köerna som förra året var väl långa. 

 

Middag och häng på Svängen

På kvällen serveras det en härlig löparmiddag. Den behöver bokas i förväg och det blir fullt varje år så vänta inte tills själva dagen med att boka. Är du inte med på middagen kom efteråt och häng med oss. Du bokar bord på 0734439284. 

bottom of page